Forside Instruks til forfattere Forberedelse til lægebesøg Kontakt Nyhedsbrev Præsentation Links
    
 
Print side   Tilføj til favoriter   E-mail side 

Instruks til forfattere

Nedenstående tekst har jeg givet til alle, der har skrevet til denne hjemmeside:
Beretning om egen sygdom til hjælp for andre, der kommer i samme situation som man selv har været eller er i.

Folk der oplever at få alvorlig sygdom kommer under stort pres. Mange har et stykke henne i sygdomsforløbet udtrykt ønske om, at de ville have haft nytte af at høre om andre personers tanker og oplevelser af samme situation, som de selv er i.

Man kan fra sine behandlere og fra medierne få mange oplysninger om statistikker, behandlinger og andre tørre facts. Hvad disse ikke kan give er erfaringer, tanker, følelser og oplevelser som den enkelte patient har oplevet, - og som måske er ting der går igen og igen hos folk med alvorlig sygdom.

Alle væsentlige forhold i ens liv bliver påvirket under sygdom. Det være sig ens pårørende, økonomien, eget selvværd og arbejdet for at nævne nogle.

Jeg har i min tid haft mange parløb med patienter som kunne give uvurderlig information og beretninger til kommende patienter, - på en meget mere indfølende baggrund end jeg, der aldrig har været alvorligt syg.

Mit håb er at samle en række beretninger om sygdom i urinvejene mhp. at kunne præsentere dem på internettet til støtte og inspiration for kommende patienter med sygdom i urinvejene. Jeg har reserveret en hjemmeside, hvor jeg vil offentliggøre beretningerne i anonym form. På samme side vil jeg skrive noget om sygdommen og dens behandling.

Jeg har talt med nogle at mine patienter om ideen, og de mener, den er god.

Jeg har bedt de, der skriver, om at skrive det de har lyst til, og det de mener andre patienter kan have nytte af at læse. Teksten kan være få linier eller 50 sider lang. Det er op til den enkelte. Jeg blander mig ikke i, hvad der skrives.

Ide-ord for teksten kan være: Tanker – følelser – alternativ behandling – smerter – familien – ægtefællen – børn – operation – sygeplejen – lægerne – information om sygdommen – arbejdet – humøret – hobbyen – medpatienterne på afdelingen – appetitten – kvalme – røntgenundersøgelserne – stik – uvidenhed – uforståelig information – glæde – varme – gråd – søvnen – drømme – klogskab – den der holder sammen på mig – sandhed – kommunikation – ventetid – usikkerhed – tryghed. 

Du er velkommen til at maile tekst til mig, hvis du ønsker nogle kommentarer eller sparring til din tekst.

Tak fordi du vil overveje at skrive noget. 

Venlig hilsen
Gregers Hermann

Patienter med kræft skriver til andre patienter med kræft


Privacy statement   Copyright © Svaneklinik - All Rights Reserved.

CMS - Content Management System by Media2.