Forside Instruks til forfattere Forberedelse til lægebesøg Kontakt Nyhedsbrev Præsentation Links
    
 
Print side   Tilføj til favoriter   E-mail side 

Forberedelse til lægebesøg

 
 
Forbered spørgsmål hjemmefra:
Det er en god ide at skrive de spørgsmål ned, som man komme i tanke om derhjemme, og så tage listen med til konsultationen. Det hjælper en til at have styr på samtalen med lægen. Og hvis det overhovedet er muligt, så tag ægtefælle, et familiemedlem eller ven med til samtalen. Det er en hjælp under samtalen, og en meget stor hjælp bagefter at snakke samtalen igennem, så man får alle nuancerne med.
(Citat fra patientberetning)
 
Forvent ventetid:
Man venter meget som kemopatient. Man venter på at få det møde med lægen, som er nødvendig, før de går i gang med dagens kemobehandlingen. Man venter på, at kemoen bliver leveret, og så er der selvfølgelig ventetiden inden kemobehandlingen. Dertil kommer, at indføringen af kemoen i blodet ikke altid foregår gnidningsløst. Så stopper det med at løbe, og man skal tilkalde en sygeplejerske etc. Og tiden går!

Det vil her føre for langt at teoretisere over, hvorfor der er de lange ventetider. Der er sikkert mange gode forklaringer: Sygdom blandt personalet, akutte patienter, og så kan en konsultation jo tage længere tid end beregnet (og her skal man tænke på – men det er svært – at hvis det foregår i ens egen konsultation, er man jo selv glad for, at lægen tager sig tid), etc. Men efter min opfattelse skyldes en del af problemet også, at systemet simpelthen ikke ser den daglige ventetid som et væsentligt problem. Det er en kultur, som skal ændres. Men før det sker, er det en realitet, at man som kemopatient må regne med at skulle tilbringe megen ventetid på hospitalet.

Ud fra mine egne dårlige erfaringer med at kunne klare ventetiden vil jeg derfor give det ”fattige” råd til andre, at de så godt som muligt skal forberede sig fysisk og psykisk til ventetiden.
(Citat fra patientberetning)
 
Forvent ofte ny læge:
Man skal også forberede sig på at se en ny læge til hver konsultation. Det betyder, at vi på en måde skal starte forfra hver gang. Lægerne udtrykker sig på forskellig måde, nogle er bedre til at tale med patienter end andre, og terminologien kan også være forskellig. Det kan derfor være svært for patienten at bevare en sammenhængende forståelse af sygdomsforløbet. Min kone og jeg har flere gange oplevet forvirrende stunder under samtale med en læge (er det min journal, han har foran sig?), og så er det med at spørge og spørge indtil trådene er redet ud
 
Man skal blive ved med at stille spørgsmål til lægen, indtil man føler, at der er sammenhæng i tingene. Og man skal ikke være bange for, at lægen bliver irriteret. Det er nemlig langt værre, hvis man kommer hjem fyldt med tvivl om sygdommen.
(Citat fra patientberetning)
 
 

Patienter med kræft skriver til andre patienter med kræft


Privacy statement   Copyright © Svaneklinik - All Rights Reserved.

CMS - Content Management System by Media2.