Forside Instruks til forfattere Forberedelse til lægebesøg Kontakt Nyhedsbrev Præsentation Links
    
  » Prostatakræft » Patientberetninger » Beretning 5
Print side   Tilføj til favoriter   E-mail side 

Lymfeknudeoperation og stråling

Kort introduktion: Patienten er 61 år og i det væsentlige rask. Fortæller om hvordan han får strålebehandling grundet prostatakræft. Bliver først opereret med kikkertoperation for at få fjernet nogle lymfekirtler fra bækkenet for at se om kræften har bredt sig dertil. Det har den ikke. Får da stråling mod brysterne for at hindre vækts af og smerter i brysterne, som bivirkning til tabletbehandling af sygdommen. Endelig får han strålebehandlinger mod prostata.
 
 
Patientberetning:
August 2006 kunne jeg pludselig ikke lade vandet. Det viste sig, at jeg havde blærebetændelse og fik en antibiotikakur af vagtlægen.

Min kone og jeg skulle ud og rejse, og for ikke at få problemer på rejsen gik jeg til min egen læge for at få en antibiotikakur med. Han sendte mig til undersøgelse, for det er ikke almindeligt, at mænd får blærebetændelse.

En ultralydsskanning viste, at jeg havde 200 ml urin tilbage i blæren efter vandladning., og jeg blev derfor henvist til Frederiksberg Hospital.

I oktober 2006 blev jeg indkaldt til den første undersøgelse, hvor det blev konstateret, at min prostata var for stor. Jeg fik lavet en biopsi, som viste, at jeg havde kræft i prostata. Jeg blev sendt til flere undersøgelser: Skintigrafi af mine knogler, CT-skanning og røntgen. Der blev ikke fundet noget, der tydede på, at kræften havde bredt sig.

I december fik jeg fjernet lymfeknuder gennem laparoskop (kikkertoperation). Jeg var i fuld bedøvelse. Jeg havde lidt ondt bagefter ved de 5 indstikssteder, men ellers havde jeg ikke nogen gener og blev udskrevet dagen efter.

Jeg kom efterfølgende til lægesamtale. Operationen bekræftede, at kræften ikke havde bredt sig.

Der blev i den periode skrevet meget i pressen om kræftbehandling og ventelister. Jeg troede, at hvis jeg skulle have strålebehandling, skulle jeg til udlandet, men sådan gik det heldigvis ikke for mig. Jeg blev henvist til Rigshospitalet mhp. strålebehandling.

Al videre behandling gik uden ventetider. Jeg begyndte på medicin (tabl. Casodex) og fik en enkelt strålebehandling på brystet for at mindske bivirkninger med udvikling af bryster. Jeg har haft nogle få hedeture og taget ca. 10 kg på i vægt. Da jeg havde fået medicin i 3 måneder, startede jeg på 39 strålebehandlinger. Mine bivirkninger var få. Jeg skulle lade vandet meget ofte, fordi området omkring prostata hævede op pga. strålerne.

Mit PSA-tal var i starten af min sygdom over 30, men er nu nede under 1.

Både på Frederiksberg Hospital og på Rigshospitalet har jeg fået en meget omsorgsfuld og kompetent behandling. De har været gode til at berolige mig, når jeg har været bange.

Jeg skal have medicin i alt 2 år og 3 måneder, og jeg går til kontrol hver 3. måned på Frederiksberg Hospitals urologiske afdeling.

Mit forløb er gået fuldstændig problemløst. Det har været meget svært at få en kræftdiagnose, men jeg tror på, kræften er, hvor den skal være: Under kontrol.

Patienter med kræft skriver til andre patienter med kræft


Privacy statement   Copyright © Svaneklinik - All Rights Reserved.

CMS - Content Management System by Media2.