Forside Instruks til forfattere Forberedelse til lægebesøg Kontakt Nyhedsbrev Præsentation Links
    
  » Blærekræft » Patientberetninger » Beretning 4
Print side   Tilføj til favoriter   E-mail side 

Strålebehandling af blærekræft

Introduktion: Fortælleren er 85 år.
Beretning:
 
Jeg havde i længere tid haft besvær med vandladningen, jeg skulle tit på toilettet. Det var især træls om natten. Jeg gik så til læge og blev henvist til Frederiksberg Hospitals urologiske afdeling som fandt ud af, at jeg havde nogle polypper i blæren. Disse blev fjernet, men viste sig at være med cancer, som ikke kunne behandles. Jeg kunne efter fjernelsen ikke styre vandladningen. Det gik ud over bukserne, så der var meget vasken i den tid.

Jeg kom igen på hospitalet og fik igen fjernet polypper, men nu fandt lægerne ud af, at jeg godt kunne blive behandlet med stråler. Da jeg var færdig på Frederiksberg, blev jeg henvist til Rigshospitalet, hvor strålebehandlingen skulle foregå. Jeg var først ude til samtale og opmåling på maven, hvor strålerne skulle være. Der blev lavet en form, jeg skulle ligge på og sat nogle prikker på maven, hvor strålerne skulle føres. Derefter skulle jeg komme 30 gange, dvs. 6 uger mandag til fredag.

Behandlingen foregik på den måde, at jeg kom om morgenen kl. 8.30 eller kl. 9.00. Så blev jeg kaldt ind og lagt på briksen, som jo passede til min krop, så jeg altid kom til at ligge nøjagtig på samme vis hver gang. Det tog ca. et kvarter med det hele. En gang imellem skulle jeg over i hovedbygningen og få taget blodprøver. Jeg har ikke haft noget ubehag efter strålingen på noget tidspunkt.

Når jeg kom om morgenen, var der tit lidt tid, inden jeg kom ind. Så sad jeg og kom i snak med andre, som også skulle til behandling. Det var jo de samme mennesker, der kom hver dag, så man fik en sludder, og der var en hyggelig stemning og godt humør trods sygdommen.

Efter endt behandling var jeg til efterundersøgelse et par gange, hvorefter jeg er erklæret rask.

Patienter med kræft skriver til andre patienter med kræft


Privacy statement   Copyright © Svaneklinik - All Rights Reserved.

CMS - Content Management System by Media2.